Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Середа, 13 травня 2020, 16:00

Уряд дозволив гуляти групами до 8 людей

карантин у Львові

Кабінет міністрів дозволив пересуватися вулицями групами до 8 осіб, а на літніх терасах ресторанів і кав’ярень сидіти по четверо.

Про це повідомляє "Українська правда".

Кабінет міністрів дозволив пересуватися вулицями групами до 8 осіб, а на літніх терасах ресторанів і кав’ярень сидіти по четверо з дотриманням дистанції щонайменше півтора метри.

"В нас було, що на літних майданчиках можливо виключно дві особи за столом. Ми цей перелік розширюємо до чотирьох осіб, але залишаємо відстань півтора метри між місцями для сидіння. Це перше. Друге: в нас було виключно літні тераси просто неба. Поспілкувавшись із рестораторами, ми додали, що на відкритому повітрі: під тентами, на верандах – так, як це існує" – пояснив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Також додали ще один момент щодо кількості осіб, які можуть пересуватися до 8 людей.

"У нас було не більше двох осіб – ми додали не більше ніж 8 осіб. З доопрацюванням у секретаріаті Кабінету міністрів ці зміни прошу підтримати" – додав Максим Степанов.

Зазначимо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня, проте скасував декілька заборон.

Від сьогодні, 13 травня, у Львові відкриють перукарні, салони краси та приватні стоматології, а з 15 травня у місті хочуть відкрити магазини одягу та взуття.

Також уряд дозволить відкрити літні майданчики кафе і ресторанів, проте вчора у Львові заборонили роботу пабу, де під час карантину масово зібралися відвідувачі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.