Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Середа, 22 квітня 2020, 17:03

Уряд скасував декілька заборон на час карантину в Україні

карантин у Львові

Рішення про пом'якшення карантинних заходів ухвалив уряд під час позачергового засідання Кабміну.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Кабінет міністрів схвалив проєкт постанови про продовження дії карантину по 11 травня 2020 року (включно), але з певними послабленнями.

Зокрема, у постанові говориться про дозвіл перевезення у громадському транспорті осіб, що виявили бажання бути донорами крові. Також планується дозволити залучати до роботи працівників, яким необхідний обов'язковий медичний огляд, без проходження такого огляду, оскільки через карантинні обмеження проведення таких медоглядів ускладнено.

Також затверджується порядок проведення протиепідемічних заходів, пов'язаних із самоізоляцією особи.

"Ми розширюємо можливості по самоізоляції, разом з Мінцифри доопрацьований додаток "Дія" для того, щоб був контроль за особами, які перебувають у самоізоляції" – пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Глава МОЗ повідомляв, що Кабмін має намір запровадити певне пом’якшення карантинних заходів. Зокрема, після 24 квітня будуть дозволені прогулянки парками у певній кількості осіб та обов'язково із засобами індивідуального захисту.

За словами Степанова, уряд відкриє для відвідування музеї та бібліотеки, але також з чіткими застереженнями стосовно дотримання карантинних обмежень щодо дистанції, засобів індивідуального захисту, з обов'язковим термоскринінгом на вході до закладу.

Зазначимо, Кабінет Міністрів на початку квітня прийняв постанову, згідно із якою з 6 квітня в Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски, а людям на самоізоляції та пенсіонерам дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому.

25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Сьогодні, уряд продовжив карантин в Україні до 11 травня. 

Нагадаємо, станом на сьогодні на ранок у області офіційно підтвердили 274 випадки зараження коронавірусом, а в Україні за добу кількість випадків захворювання зросла на 467 – до 6592.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.