Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Середа, 20 травня 2020, 16:12

З 22 травня в Україні відновлюють роботу громадського транспорту та дитячих садочків

львівські маршрутки

Уряд продовжив карантин до 22 червня, однак значно пом'якшив обмеження.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 20 травня, на своєму засіданні уряд прийнв рішення продовжити карантин в Україні до 22 червня, однак обмеження будуть пом’якшуватись.

Зокрема, регіони, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12 нових випадків коронавірусу, а завантаженість ліжок у лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше 50%, можуть послабити протиепідеміологічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту.

"В регіонах, де епідеміологічна ситуація йде на спад, і це підтверджується відповідними ознаками, з 22 травня послаблюється карантин та може поступово відновлюватися транспорт. Вже з цієї п’ятниці – регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні, а з 25 травня дозволяється перевезення пасажирів у метро. Але за обов’язкового дотримання всіх необхідних заходів безпеки" – зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

А з 1 червня відновлюються залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні, почнуть здійснюватися міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. 

Крім цього, з 22 травня запрацюють дитячі садочки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ планує продовжити карантинні обмеження до 22 червня, однак з послабленнями: протягом тижня запустять громадський транспорт, відкриють дитсадки і готелі.

Додамо, 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон. 13 травня Кабінет міністрів послабив карантин: дозволив пересуватися вулицями групами до 8 осіб, а на літніх терасах ресторанів і кав’ярень сидіти по четверо. Також дозволили відновити роботу непродовольчих ринків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.