Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Вівторок, 19 травня 2020, 12:37

На Львівщині проводять 350 ПЛР-тестів за добу – Васько

коронавірус

Сьогодні у області працюють три лабораторії, які можуть проводити до 350 ПЛР-тестувань за добу.

Про це сьогодні, 19 травня, під час сесії Львівської обласної ради повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

"На сьогоднішній день в області проводиться до 350 ПЛР-тестувань за одну добу. Стан очікування на отримання результату у деяких випадках є від трьох до шести днів" – наголосив Андрій Васько.

За його словами, за весь період роботи штабу і робочих груп із протидії коронавірусу, у області підняли кількість тестувань від 20 до 350 за добу.

"Ми задіяли три лабораторії: одна є у лабораторному центрі МОЗ, одна – в медичному університеті, ще одна лабораторія функціонує у військовому госпіталі. Також ми плануємо задіяти цього тижня лабораторію на базі фтизіологічного центру. Ведуться також переговори щодо залучення обладнання для запуску нової лабораторії на базі центру громадського здоров'я, це колишній наш обласний центр СНІДу" – пояснив Васько.

Він додав, що у випадку роботи ще цих двох лабораторій, кількість тестувань розширять до 500 за добу.

"Цього буде повністю достатньо, щоб справлятися з потоками пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування, але потужності потрібно буде й надалі розвивати, щоб діагностувати пацієнтів, які перебувають вдома в легкому стані, і для того, щоб контролювати епідеміологічний процес" – розповів Андрій Васько.

Зазначимо, станом на початок травня Львівщина не увійшла у перелік областей із найбільшою кількістю зроблених ПЛР-тестів. Наразі ПЛР-діагностику на COVID-19 у Львові проводять три лабораторії: лабораторія обласного лабораторного центру МОЗ України на вул. Круп’ярській, лабораторія інституту епідеміології та гігієни медичного університету на вул. Зеленій, а також лабораторія Військового госпіталю.

Крім цього, на базі міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги планують відкрити ще одну лабораторію для проведення ПЛР-діагностики коронавірусу.

Нагадаємо, у Львові планують запустити масове тестування мешканців, щоб виявити безсимптомних хворих на коронавірус

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.