Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

П'ятниця, 29 травня 2020, 14:52

На Львівщині карантин продовжили до червня

карантин у Львові

Карантин у області продовжили до 1 червня через складну ситуацію із коронавірусом.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

За його словами, сьогодні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішила продовжити карантин у Львівській області до 1 червня через погіршення складку ситуацію із захворюванням на Covid-19.

"Постанова Кабміну передбачає три критерії, за якими можна послаблювати карантин. Ми попадаємо під послаблення лише по двох. По інцидентності область не проходить межу, за якою можна пом’якшувати карантин. Говорити про динаміку спадання не доводиться" – зазначив Тарас Грень.

Також керівник Лабораторного центру Роман Павлів додав, що станом на сьогодні у області погіршується динаміка щодо кількості хворих, особливо у Львові, все більше людей потрапляють до медичних закладів із важкими формами захворювання, тому зарано говорити про припинення чи пом'якшення карантину.

Відтак, до 1 червня залишаються забороненими: перебування в громадських місцях без масок, робота ТРЦ та закладів громадського харчування, приміські та міжміські перевезення.

Зазначимо, станом на сьогодні на Львівщині зафіксували 51 смерть від коронавірусу та підтвердили 1563 випадки зараження Covid-19.

Нагадаємо, 22 травня обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 29 травня карантинні заходи у області через погіршення ситуації із коронавірусом. У МОЗ раінше зазначали, що Львівщина не готова до послаблення карантину через низьку кількість тестувань.

Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон. МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

З 13 травня у Львові дозволили відкрити перукарні, салони краси та приватні стоматології, а з 18 травня у Львові дозволили відновити роботу магазинам одягу, білизни та взуття, які розташовані у ТРЦ та поліклінік.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.