Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Понеділок, 1 червня 2020, 15:00

На Львівщині карантин продовжили ще на тиждень

карантин у Львові

Карантин у області продовжили до 5 червня через складну ситуацію із коронавірусом.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Сьогодні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій продовжила карантин у Львівській області до 5 червня через складну ситуацію із захворюванням на Covid-19.

Як заявив Тарас Грень, у області немає правових підстав для послаблення карантину через те, що Львівщина не відповідає критерію, встановленому МОЗ щодо кількості нових випадків Covid-19 за останні 7 днів на 100 000 населення. Зокрема, показник становить 13,54, а має бути не більше 12.

"Поки середньообласний показник буде більше 12 одиниць в нас немає правових підстав послаблювати карантинні заходи, згідно із постановою Кабінету міністрів України. Якщо показник інцидентності зменшиться, то область матиме право послабити карантинні заходи" – наголосив Тарас Грень.

Він пояснив, що наступного разу комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглядатиме це питання 5 червня і якщо показник інцидентності Львівської області зменшиться, то карантин буде послаблено.

Зазначимо, станом на сьогодні на Львівщині підтвердили 1700 випадки зараження коронавірусом. У МОЗ наголосили, що Львівщина не готова до послаблення карантину через велику кількість інфікованих Covid-19.

Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон. МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Згідно з ним з 1 червня запрацювали фітнес-центри і басейни, поновилося пасажирське автобусне та залізничне сполучення між областями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.