Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Середа, 3 червня 2020, 14:27

З 5 червня в Україні дозволили відвідувати храми та відкрити ресторани

карантин у Львові

Уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня.

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні, 3 червня, на своєму засіданні Кабінет міністрів вирішив послабити карантин в Україні з 5 червня. Відтак, Кабмін дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

"Пропонується дозволити з 5 червня 2020 року роботу закладів громадського харчування, зокрема, приймання відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідемічних заходів. Дозволити проводити релігійні заходи на відкритому повітрі за умови контролю релігійною організацією дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше, ніж півтора метри, та в приміщенні – за умови перебування не більше, ніж 1 особи на 5 кв м площі будівлі" – наголосив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. 

Також з 5 червня відновлюється внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня – міжнародне. Зазначимо, аеропорт "Львів" готується до відновлення роботи з 15 червня та вводить нові правила епідеміологічної безпеки для пасажирів.

                   

Нагадаємо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон. МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

З 1 червня запрацювали фітнес-центри і басейни, поновилося пасажирське автобусне та залізничне сполучення між областями.

Щодо Львівщини, то обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 5 червня карантин через складну ситуацію із коронавірусом. Також, станом на 1 червня, Львівська область не відповідає критеріям для початку нового етапу пом'якшення карантинних заходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.