Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

Фб Діденко

Четвер, 11 червня 2020, 16:42

Посадовця Старосамбірського лісгоспу викрили на вирубці лісу і торгівлі деревиною

вирубка дерев

Майстер лісу організував схему продажу дерев, які незаконно вирубував на території Старосамбірського лісгоспу.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Правоохоронці оголосили підозру майстру лісу ДП "Старосамбірське лісомисливське господарство", який разом із 5 мешканцями сіл району організував схему незаконної вирубки та продажу дерев.

За версією слідства, схема діяла з лютого до березня цього року у кварталах майстерської дільниці №2 Сусідовицького лісництва ДП "Старосамбірське лісомисливське господарство".

"За цей час фігурантам вдалось зрубати 56 дубів, вартістю більше 1,2 млн грн. При цьому, чоловіки вживали усіх необхідних заходів конспірації: порубки маскували під законні (тобто рубали у тих кварталах, де раніше були законні порубки), а зруби клеймували; рубали та перевозили лише уночі на спеціально обладнаних маніпуляторами авто; як правило, товар збували одразу ж у день порубки" – заявила Ірина Діденко.

Зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених за ч.3 ст.28 ч.4 ст.246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинених у складі організованої групи), ч.ч.1,3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України організатору, а його спільникам – за ч.3 ст.28 ч.4 ст.246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинених у складі організованої групи).

У разі доведення вини їм загрожуватиме позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Нагадаємо, на Старосамбірщині виявили пилораму і лісопилки із немаркованими деревами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.