Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська Опера

Понеділок, 15 червня 2020, 12:20

Львівська Опера може втратити близько 23 мільйони гривень через Сovid-19

Львівська Опера

Недоотримані доходи театру станом на 1 серпня можуть становитиь близько 23 млн грн.

Про це повідомляє Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами генерального директора – художнього керівника Львівського оперного театру Василя Вовкуна, заборгованість Опери, в тому числі за комунальні послуги та пожежну охорону, становлять 6,2 млн грн, а недоотримані доходи театру, станом на 1 серпня, становитимуть близько 23 млн грн.

"Цифри, на жаль, неоптимістичні, але для вирішення цього питання дирекція театру ініціювала онлайн-конференцію директорів національних театрів України з т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Світланою Фоменко, на якій міністерство звернулось до уряду з ініціативою щодо виділення фінансування із Стабілізаційного фонду для покриття заборгованостей усіх театрів України" – наголосив Василь Вовкун.

Він пояснив, що, попри обмежувальні заходи в період карантину, робота в театрі не зупинилась, однак, дирекція театру прийняла рішення про перенесення відпустки колективу театру з 16 червня по 18 липня. Також, для компенсації вимушених недовиплат, кожен член колективу отримає матеріальну допомогу.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 19 червня карантин через складну ситуацію із коронавірусом. Також, станом на 11 червня, Львівська область не відповідала критеріям для початку нового етапу пом'якшення карантинних заходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.