Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ростислав Шурма

Понеділок, 15 червня 2020, 11:53

Львів'янин Шурма може очолити Укрзалізницю

Ростислав Шурма

Ростислав Шурма подав свою кандидатуру на посаду голови правління Укрзалізниці.

Про це повідомляє Центр транспортних стратагій.

Ще у лютому цього року наглядова рада "Укрзалізниці" ухвалила рішення про офіційний початок процесу конкурсного відбору на посаду голови правління компанії.

Станом на сьогодні, провідна міжнародна компанія з підбору управлінського персоналу Boyden, яку допомоги у виконанні цього завдання залучила наглядова рада "Укрзалізниці", визначилися із сімома основними претендентами на цю посаду. Серед них – львів'янин Ростислав Шурма, син народного депутата від Опозиційної платформи – За життя Ігоря Шурми.

Ростислав Шурма працював директором Макіївського металургійного заводу, заступникм директора металургійного дивізіону "Метінвест", членом наглядової ради ММК ім. Ілліча, головою наглядової ради заводу "Промет" (Болгарія). У 2012 році він очолив ПАТ "Запоріжсталь". Пішов з компанії в 2019 році, а зараз розвиває власні проекти. До "Метінвесту" працював фінансовим менеджером в компанії Procter and Gamble Eastern Europe, консультував BCG.

"Я дійсно отримав пропозицію від Boyden взяти участь в цьому конкурсі і подав свої документи. Основна мотивація для мене в тому, що Укрзалізниця –це та компанія, з якою стикається майже кожен житель цієї країни і якість цих послуг далеко не на вищому рівні. Друге – практично, весь бізнес користується послугами Укрзілізниці і я, як один з найбільших промислових клієнтів компанії до недавнього часу, теж чітко розумію всі ті проблеми, з якими стикається бізнес", – пояснив Ростислав Шурма.

Крім Шурми, претендентами на цю посаду такоє є:

- екс-глава наглядової ради VoxUkraine, автор проекту Kontora Pi для вчителів математики та обдарованих дітей Петро Чернишов;

- член наглядової ради "Укрпошти", поляк Якуб Карновськи, який раніше очолював Польську державну залізницю і працював над приватизацією компанії;

- екс-глава правління "Укргазвидобування", член конкурсної комісії з відбору членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Олег Прохоренко;

- Сергій Корецький, який з 199 року працював у групі компаній "Континіум", а до 2018 року – у мережі АЗК WOG на посаді СЕО;

- екс-очільник Болгарської залізниці Володимир Владіміров;

- член наглядової ради аеропорту "Бориспіль", екс-голова компанії "Роснефть-Україна" Володимир Жмак;

- в.о. члена правління "Укрзалізниці", директор з інфраструктури Роман Веприцький, якого 11 червня наглядова рада компанії вирішила відсторонити від роботи і рекомендувала Кабміну звільнити його із займаної посади.

Додамо, у 2016 році Варіанти поспілкувалися із Ростиславом Шурмою, щодо його роботи у ПАТ "Запоріжсталь" та перемоги в загальноукраїнському рейтингу "ТОП-100. Кращі топ-менеджери України", який проводило бізнес-видання "Діло".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.