Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Євросоюз

Четвер, 18 червня 2020, 15:42

ЄС на рік продовжив санкції проти Росії

Євросоюз

Рада ЄС продовжила санкції проти Росії у зв’язку з анексією Криму до червня 2021 року.

Про це повідомляє Українська правда. 

Сьогодні міністри Євросоюзу підтримали рішення про продовження санкцій проти Росії через анексією Криму. Санції продовжили на один рік.

"Сьогодні Рада ЄС продовжила до червня 2021 року санкції проти РФ за незаконну окупацію Криму. Вдячний за це рішення. Треба підвищувати тиск за порушення прав людини, "паспортизацію", запуск залізничного сполучення через Керченську протоку, незаконні голосування у Криму" – наголосив голова МЗС Дмитро Кулеба.

Зазначимо, санкції ЄС передбачають заборону на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестиції в Крим чи Севастополь, туристичні послуги в Криму та Севастополі, зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти, експорт певних товарів та технологій до Криму у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

Термін дії чинних санкцій ЄС щодо Криму завершувався 23 червня.

Нагадаємо, у січні цього року ЄС вирішив розширити санкції проти Росії. Також у грудні минулого року Європейська Рада продовжила санкції проти Росії до липня 2020 року. Санкції ЄС спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори РФ, а також на товари подвійного призначення.

Вперше вони були введені 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії з дестабілізації  ситуації в Україні та посилені у вересні 2014 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.