Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Голосківське кладовище

П'ятниця, 19 червня 2020, 13:15

Рештки з Високого Замку перепоховають на Голосківському цвинтарі

Голосківське кладовище

У місті дозволили перепоховати на Голосківському цвинтарі рештки, які виявили на території парку "Високий Замок".

Сьогодні, 19 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради надав дозвіл на перепоховання на Голосківський цвинтар тлінних рештків, виявлених на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Високий Замок".

Міськрада Львова дозволила ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" перепоховати череп, який виявили у парку "Високий Замок".

Поховають рештки на Голосківському цвинтарі, а це рішення мерія Львова прийняла на основі судово-медичної експертизи та історичної довідки управління охорони історичного середовища Львівської міськради.

Контроль за виконанням рішення покладено на заступницю міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірину Маруняк.

Зазначимо, станом на сьогодні на території Львова є 12 кладовищ, однак із цих діючими є лише три –  Голосківське, Сихівське і кладовище на території Рясного.

Додамо, наприкінці 2016 року у місті затвердили будівництво канатної дороги у парку "Високий замок". Крім цього, у січні 2019 року міський голова Львова створив робочу групу для будівництва канатної дороги у парку "Високий Замок".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.