Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

багатоповерхівка на вул. Червоній

П'ятниця, 19 червня 2020, 11:11

Вулицю Червону ощасливлять двосекційною 9-поверхівкою

багатоповерхівка на вул. Червоній

На вул. Червоній збудують 9-поверховий двосекційний будинок з підземним паркінгом на 42 місця.

Сьогодні, 19 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на на будівництво Юрієм Карвацьким та Мариною Дьоміною багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Червоній, 17 у Львові.

Нову багатоповерхівку облаштують на трьох земельних ділянках, площами 0,0105 га, 0,1045 га та 0,0293 га га, дві з яких перебувають в приватній власності, а остання – у комунальній власності міста, і які призначені для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку та для забезпечення під'їзду до земельної ділянки.

Зараз на двох приватних ділянках знаходяться приватні двоповерхові будинки. Згідно з візуалізацією, на їх місці планують збудувати двосекційний будинок, висотою 30,5 метрів із західної сторони та 19,5 метрів – з східної. Відтак, багатоповерхівка матиме загалом 9 поверхів: 6 житлових поверхів, громадські приміщення на першому поверсі та два поверхи підземного паркінгу.

Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 63,3%.

Як заявив головний архітектор міста Антон Коломєйцев, житловий будинок повністю відповідає усім містобудівним нормам, однак він розташований у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови у межах історичного ареалу міста, тому будівництво має здійснюватися відповідно до діючих будівельних норм та з врахуванням вимог закону про охорону культурної спадщини.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Ж-2 – зона малоповерхової квартирної забудови відповідно до зонінгу Залізничного району. 

За даними порталу YouControl, львів'янин Юрій Карвацький, який є керівником львівської будкорпорації "Карпатбуд" (власники – Олег Карвацький, ПАТ "Прикорпатбуд", ТзОВ "Карпатбудстиль", ТзОВ "Карпатбуд-Ікс"), а також власником ПАТ "Прикорпатбуд" і ТзОВ "Карпатбудстиль".

Додамо, у лютому цього року виконком дозволив корпорації "Карпатбуд" збудувати триповерховий житловий будинок з паркінгом і закладами громадського обслуговування на вул. Круглій, 9. Також у 2016 році фірму "Карпатбуд" оштрафували за заборгованість у понад мільйон гривень зі сплати пайового внеску на розвиток інфраструктури Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.