Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

П'ятниця, 19 червня 2020, 13:58

Верховна Рада змусила Вакарчука скористатися Голосом у неприродній спосіб

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчук вийшов із фракції Голос, щоб позбутися депутатського мандату.

Про це повідомив народний депутат з Львівщини, соліст гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні Святослав Вакарчук вийшов із парламентської фракції Голос. Його заяву про вихід зачитав голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

За словами Вакарчука, народні депутати не залишили йому вибору, відмовившись проголосувати за складання мандату.

"Оскільки власні рішення я не змінюю, то єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це: спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з’їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату" – наголосив Святослав Вакарчук.

Він заявив, що замість нього у парламент зайде наступний по списку кандидат в депутати, Аліна Свідерська.

"Такий спосіб складання депутатського мандату – вимушений і формальний. І мені шкода, що частина парламентарів залишила мені саме цей варіант. Але, це вже їхня відповідальність. Як і казав раніше, залишаюсь членом партії Голос, і зроблю все від себе залежне, щоб партія розвивалась і була успішною" – додав  Святослав Вакарчук.

Зазначимо, 11 червня Святослав Вакарчук заявив про складання мандату нардепа. За його словами, він частково виконав свою місію – привів фракцію Гоолс у парламент, а в його подальших планах – освітній проект.

Нагадаємо, Вакарчук пройшов у парламент на виборах у 2019 році у складі партії Голос як її лідер. Він заявив про створення Голосу у травні 2019 року.

У березні цього року з'їзд партії обрав нового керівника – Кіру Рудик.

Додамо, на позачергових парламентських виборах 2007 року Святослав Вакарчук був обраний до Верховної Ради за списками блоку Наша Україна – Народна самооборона, однак у вересні 2008 року він подав заяву про складання депутатських повноважень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.