Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

житло

Вівторок, 23 червня 2020, 10:46

Львівська міська рада оплатить дві треті квартири для багатодітної сім’ї

житло

Львівська міська рада придбає житло для багатодітної родини, котра знаходилась у квартирній черзі.

Про це відповів департамент  житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради на запит Варіантів.

«Ухвалою Львівської міської ради від 26.12.2019 року №6092 у міському бюджеті на 2020 рік передбачені кошти у розмірі 1 мільйон гривень для придбання житла для багатодітних сімей, що виховують 5 та більше дітей. Зазначеної суми достатньо, щоб придбати житло на умовах спів фінансування лише для однієї родини», – зазначається у відповіді на запит.

Сім’я, котра отримує дофінансування у розмірі дві третини вартості квартири складається з п’яти доньок, матері та батька.

У Львівській міській раді на квартирному обліку та в списку для першочергового надання житла(багатодітна сім’я) перебуває 1245 сімей, в списку для позачергового надання житла, сім’ї, що виховують 5 і більше неповнолітніх сімей перебувають 97 сімей, багатодітні сім’ї, у яких народились трійні – 9 сімей.

За період  2015-2020 років житлові умови покращили для 32 багатодітних сімей (на умовах співфінансування придбано 5 житлових приміщень). У 2015 було придбано три квартири для покращення житлових умов до підходу черги, у 2016 році одна повноцінна та дві до підходу черги, у 2017– 3 повноцінні квартири, у 2018 році придбали 19 квартир –18 повноцінних та 1 до підходу  черги, у 2019 році – три повноцінні та одна до підходу черги. У 2020 році житло багатодітним сім'ям не надавалось.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.