Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівсвітло

Четвер, 25 червня 2020, 16:30

Комунальне підприємство Львова втратило більше 23 мільйони через неефективність чиновників

Львівсвітло

Аудитори виявили у "Львівсвітло" втрати з бюджету на 23 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела ревізію фінансово-господарської діяльності львівського комунального підприємства "Львівсвітло" з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2019 року та виявила низку неефективних управлінських рішень, що призвели до витрат з бюджету міста майже 23 мільйони гривень.

"Через те, що до базового тарифу на технічне обслуговування ліфтів не застосовано додаткових коефіцієнтів за термінами їх експлуатації, упущено доходів від надання послуг з технічного обслуговування ліфтів на 21,3 мільйонів гривень" – наголосили у Держаудитслужбі.

А непродуктивні витрати на підприємстві склали майже 1,4 млн грн. Зокрема, аудитори виявили, що підприємство укладало угоди з підприємцями на надання послуг, які входять до обов'язків штатних працівників ЛКП "Львівсвітло".

Також на підприємстві виявили незаконні витрати на 182 тис грн, що виникли через завищення підрядними організаціями вартості виконаних робіт з реконструкції мереж зовнішнього освітлення, зайвої оплати праці.

За результатами аудиту Держаудитслужба надала  ЛКП "Львівсвітло" низку рекомендацій для підвищення ефективності витрачання коштів.

Нагадаємо, на початку року аудитори виявили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України фінансові порушення на 382,6 тис грн, а також діяльність Личаківської РА Львова призвела до втрати з бюджету 900 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.