Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Слуга народу

Фб Слуга народу

Понеділок, 29 червня 2020, 17:28

Львівщина стане розмінною монетою для Зеленського на місцевих виборах

Слуга народу

ЗМІ повідомляють про те, що львівський обласний виборчий штаб партії Слуга Народу очолить Олег Канівець. 

Про це повідомляє 4 Студія.

Нагадаємо, що в жовтні в Україні відбудуться вибори до місцевих органів влади. Отож всі політичні сили активно розпочали роботу з формування штабів та підбору кандидатів.

Партія Слуга народу лідирує в загальноукраїнському рейтингу, і тому під її теплу ковдру хоче потрапити багато одіозних персон. Партія досить молода і слабким місцем Слуг називають відсутність потужних партійних мереж та брак професійних кадрів на керівних партійних посадах, керівників штабів і кандидатів в депутати до місцевих органів влади.

Цим і користується велика кількість старих політиків, які готові за будь яку ціну залізти в партійну мережу і бути висунутим від неї для участі у місцевих виборах. Нещодавно стало відомо, що на посаду керівника виборчого штабу партії Зеленського претендує Олег Канівець, якого давно і добре знають на Львівщині. Екс-депутат, який змінив чотири партії, декілька фракції під час своєї роботи народним депутатом. Більше того, деякі факти з його політичної кар'єри свідчать що не виключно він відігравав роль троянського коня в партіях проєвропейських українських сил: Наша Україна, Батьківщина і в партії Громадянська позиція Гриценка.

У 1990 році Канівець був одним із засновників Української християнсько-демократичної партії. Вперше став депутатом у 2002 році, пройшовши у Львівську облраду від партії Віктора Ющенка Наша Україна. Згодом очолював Помаранчевий штаб Стрийського та Жидачівського районів. За час каденції у Львівській облраді встиг "кинути" любих друзів та перейти й очолити фракцію "Батьківщина".

У 2010 році, коли фіктивна "Батьківщина" під проводом Деньковича (колишній народний депутат, якого виключали з "Батьківщини") йшла на вибори у Львівську обласну раду, Канівець був третім номером у його списку. Фінансував вибори фальшивої "Батьківщини". Були подані два списки кандидатів на вибори, що помножило рейтинг партії в регіоні на нуль.

Народним депутатом став в 2012-му від тієї ж "Батьківщини", здобувши перемогу на виборах на 126 окрузі. Проте вже через рік зі скандалом вийшов із фракції, за заявою самого депутата "це відбулось у відповідь на бездіяльність її керівництва", чим закріпив за собою тавро "тушки" у Верховній Раді України. За тиждень до виходу з фракції "Батьківщина" він отримав від контрольованого регіоналами бюджетного комітету 2 мільйони 300 тисяч на свій Стрийський округ.

Згодом він заявив про бажання повернутися у фракцію "Батьківщина" або вступити до ВО "Свобода". На цю заяву відреагував заступник голови фракції ВО "Свобода" Андрій Мохник: "Канівець – тушка "Батьківщини". Те, що він там хоче і заявляє, жодним чином до "Свободи" не стосується".

Реакція від "Батьківщини" озвучив куратор Львівської області Сергій Власенко, який заявив, що депутата-тушку Канівця назад у свої ряди не поспішають приймати.

Після цього Канівець долучився до партії "Громадянська позиція", яку теж зрадив. У березні 2016 році екс-нардеп Олег Канівець покинув її лави, а в 2019 році знову воскрес і очолив виборчий штаб цієї ж політсили і повністю провалив вибори. Стрийщина навіть оспівувала "профі політика": "Пика кругла, як подушка! Канівець – то є та тушка".

Якщо чутки про призначення керівником виборчого штабу партії Олега Канівця правда, то, ймовірно, що Львівську область як то кажуть "зливають" під інші політичні проекти. Водночас дивує мовчання тих Слуг, які тримали удар на попередніх президентських і парламентських виборах. Адже з таким новим і перспективним керівником штабу, як Канівець, проєкт Слуга Народу на Львівщині помре, так і не народившись.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.