Зміст статті

1 липня 2020олександр ковальчук

U'me "Castles" (2020)

Львівський поп співачки U’me меланхолійно маскується під мінімалістичне рнб.

EP "Castles" від львівської виконавиці U'me (яка нині мешкає в Берліні) під крилом львівського вусаня Zbaraski.

Zbaraski добре читав рецензію Варіантів на його альбом "Бо я так хочу" (2019) і навіть взяв собі звідти декілька фішок для альбому U'me. Власне, EP "Castles" ближче до тріп-хопу та попу, ніж до рнб (де асексуальність – найбільший гріх) у своїх зовнішніх блискітках.

Млявість диску "Castles" живе тріщинками ностальгії з припухлими вустами за теплими часами на кольорових світлинах. Іронічна грайливість U'me з епізодами глючних кліше ("Castles", "Deja Vu") ніби намагається визволитись з цих пут новим рнб, але так і зависає між світами колисковою меланхолією.

На хітовому треці "Spell" U'me нарешті вилущується з рнб-обіймів, щоб розцвісти перед очима слухача варіантом місцевої ностальгії за безсмертним хітом Geri Halliwell "Calling" з альбому 2001 року (хтось ще згадає Джорджа Майкла з його "Jesus to a Child").

Варіантом навіть дещо збоченим у сарказмі Zbaraski з цілим букетом попсових штучок для потрібного ефекту. Цей нюанс легко проґавити на альбомі, але саме завдяки цьому скепсису щодо солодкавих атрибутів щастя U'me й вдається зловити мінливість любовного чару, його полохливість та непостійність. Подорослішати і зрозуміти потрібною інтонацією, що все навкруги постійно змінюється та не зовсім крутиться лише довкола тебе.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.