Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Добротвірська ТЕС

Четвер, 2 липня 2020, 13:18

Добротвірська ТЕС залишається однією із найбільших забруднюювачів довкілля на Львівщині

Добротвірська ТЕС

Львівська ОДА затвердила перелік екологічно-небезпечних об'єктів у 2019 році.

Про це йдеться у екологічному паспорті Львівської області 2019 року, розробленого департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Зокрема, до переліку входять:

- ВП "Добротвірська ТЕС", що займається виробництвом та розподіленням електроенергії, газу та води, і належить ПАТ ДТЕК "Західенерго". За рік підприємство викинуло у атмосферу 32693 т забруднюючих речовин;

- шахта "Степова" ДП "Львіввугілля". За рік підприємство викинуло у атмосферу 12307 т забруднюючих речовин;

- шахта "Межирічанська" ДП "Львіввугілля". За рік підприємство викинуло у атмосферу 5921 т забруднюючих речовин;

- шахта "Лісова" ДП "Львіввугілля". За рік підприємство викинуло у атмосферу 6106 т забруднюючих речовин;

- шахта "Червоноградська" ДП "Львіввугілля". За рік підприємство викинуло у атмосферу 3245 т забруднюючих речовин;

- шахта "Великомостівська" ДП "Львіввугілля". За рік підприємство викинуло у атмосферу 1515 т забруднюючих речовин;

- шахта "Відродження" ДП "Львіввугілля". За рік підприємство викинуло у атмосферу 1515 т забруднюючих речовин.

Також найвищі обсяги викидів в атмосферне повітря спостерігаються у Кам’янка-Бузькому районі (32 тисяч 879 тонн, або 37%), Сокальському районі (23 тисяч 159 тонн, або 26,1%), Червонограді (13 тисяч 629 тонн, або 15,3%).

Атмосферу області забруднюють підприємства із добувної промисловості та розроблення кар’єрів – 39,0488 тисяч тонн за рік, а також підприємства із постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 33,5875 тисяч тонн за рік.

Додамо, минулоріч підприємства області викинули у повітря 88865 тонн забруднюючих речовин. А у травні, порівняно з цим місяцем 2019 року, через запровадження карантину зменшилася концентрація забруднюючих речовин в повітрі Львова.

За даними Держкомстату, у 2018 році Бурштинська ТЕС, що входить в ДТЕК "Західенерго" олігарха Ріната Ахметова, викинула в атмосферу 182,922 тисяч тонн забруднюючих речовин. Компанія опинилася на 3 місці у антирейтингу, до якого також потрапили ще 5 підприємств Ахметова, обсяг їхніх викидів склав більше 847 тисяч тонн.

Нагадаємо, раніше Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.