Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Верещук

Фб Ірини Верещук

Вівторок, 7 липня 2020, 14:03

Нардепку Верещук поплутав біс з каналу Садового

Ірина Верещук

Ірина Верещук звинуватила Петра Порошенка в тому, що у 2014 році він вітав Путіна з днем Росії.

Вчора, в етері програми "Свобода слова" народна депутатка з Львівщини від партії "Слуга народу" Ірина Верещук звинуватила Петра Порошенка у вітанні Володимира Путіна з днем Росії у 2014 році, коли той перебував на посаді президента, в розпал російсько-українського конфлікту.

Петро Порошенко назвав ці слова брехнею, а саму Ірину Верещук – маніпуляторкою. Нардепка на це заявила, що джерело інформації легко перевірити. Ведучий програми Вадим Карп'як зазначив, що звинувачення Верещук достатньо серйозне та перебуває у сфері інтересів  Росії, адже такий інформаційний закид можна використати для дестабілізації ситуації в Україні. 

У рекламній паузі, коли ведучий програми Вадим Карп'як та Петро Порошенко підійшли до депутатки з'ясувати конфлікт, то Ірина Верещук назвала першоджерелом інформації 24 канал на якому вона прочитала новину за 2014 рік.

 

Натомість, Петро Порошенко назвав це маніпуляцією, оскільки в цій новині 24 канал посилався на речника Володимира Путіна – Дмитра Пєскова. Проте Верещук і надалі дотримувалась тези, що першоджерелом є 24 канал.

Нагадаємо, що 24 канал входить до складу медіахолдингу ТРК "Люкс" власницею якого є дружина міського голови Львова Андрія Садового – Катерина Кіт-Садова

Зазначимо, Ірина Верещук пройшла до Верховної Ради від партії Слуга народу під номером 29. У 2010-2015 роках вона була мерчинею Рава-Руської, а з вересня 2017 року – доцент кафедри політології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, викладає в Інституті екології економіки і права, а також очолює ГО "Міжнародний центр балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик. Центр політичного діалогу".

Додамо, у 2019 році народна депутатка зібрала 130 000 грн і 15 000 доларів готівки, а у 2018 році нардепка отримала 1 338 187 грн доходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.