Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Роман Абрамовський

Фб Романа Абрамовського

Вівторок, 7 липня 2020, 15:15

Абрамовський хоче заборонити безкоштовні пакетики у супермаркетах

Роман Абрамовський

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський виступає за обмеження обігу пластикових пакетів.  

Про це він заявив під час брифінгу у Кабінеті Міністрів.

Зменшення обігу пластикових пакетів стане можливим за умови відсутності безкоштовних пакетиків у супермаркетах, що й передбачається у новому законопроєкті "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України", який нардепи підтримали у першому читанні.

У разі прийняття Закону, який вступить у дію з 1 січня 2021 року, в Україні заборонять усі тонкі пластикові пакети товщиною до 50 мікрон.

"Можна буде використовувати лише надлегкі пластикові пакети з товщиною стінки до 15 мікронів. Ці пакети використовуються для м'яса, риби та продуктів з них, а також сипучих продуктів, для яких пакет є первинною упаковкою", – наголосив  Роман Абрамовський.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів зазначив, що пандемія COVID-19 внесла зміни в поширення відходів масок та рукавичок, тому підлегле йому Міністерство розробило постанову Кабінету Міністрів про запобігання поширенню цих відходів. Також для українців розроблять рекомендації щодо поводження такими відходами, які продукуються в домогосподарствах.

Нагадаємо, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів утворили в Україні в кінці травня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.