Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Саморобна зброя

Прокуратура області

Середа, 8 липня 2020, 14:55

У Львові викрили росіянина, який незаконно торгував саморобною зброєю

Саморобна зброя

У відділенні "Нової пошти" у Львові викрили чоловіка, котрий продавав перероблені стартові пістолети на вогнепальну зброю. 

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Львівської області.

На Львівщині 48-річний уродженець м.Подольськ (Росія), незаконно виготовляв та продавав перероблені  стартові пістолети "STALKER" та "ZORAKI" на вогнепальну зброю та продавав через інтернет.

Чоловіка було затримано слідчими поліції, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у відділенні "Нової пошти" у Львові під час відправлення товару,  зі собою зловмисник мав предмети, схожі на пістолет, патрони, магазини до зброї та глушник.

Злочинець в домашніх умовах видаляв заводські втулки з каналу стволів та закривав газовідвідні отвори, які забезпечують роботу автоматики при стрільбі, змінюючи штатний ствол на саморобний, так пістолети набували властивостей вогнепальної зброї та ставали придатними для стрільби.

Правоохоронці встановили, що чоловік мав судимість за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами КК України, санкція  статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, а нове правопорушення, чоловік вчинив на іспитовому терміні.

На цей час ще тривають обшуки на Львівщині, Черкащині та Київщині.

Крім цього, встановлюються особи, які можуть бути причетними до злочину, тоді прокурори зможуть оголосити фігуранту справи про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.