Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Паркування у Львові

Четвер, 9 липня 2020, 12:34

У Львові на парковках заробляють понад 13 мільйонів в рік

Паркування у Львові

Львів посів друге місце у рейтингу обласних центрів за часткою збору за паркування в доходах бюджетів міст, заробивши 13,1 млн грн у 2019 році.

Про це повідомляється у дослідженні "Економічної правди", котра склала рейтинг обласних центрів за доходами від паркінгів.

У цьому рейтингу Львів посів третє місце за сумою збору за місця для паркування у 2019 році, отримавши у бюджет міста 13,1 млн грн. Випереджають Львів міста Київ та Одеса з доходом від паркомісць у розмірі 35,1 млн грн та 29,5 мільйонів відповідно.

В рейтингу за часткою збору за паркування в доходах бюджетів міст Львів опинився на другому місці з результатом 0.12% від усього бюджету міста, пропустивши на перше місце Одесу з 0,26% від усього бюджет міста.

Також у дослідженні вказано, що у Львові кількість місць на комунальних паркінгах, підконтрольних ЛКП "Львівавтодор", зменшилася з 6,4 тис. у 2015 році до 1,2 тис. у 2019 році. Водночас дохід міського бюджету від паркінгів збільшився з 2,3 млн грн у 2015 році до 13,1 млн грн у 2019 році.

"Діяльність ЛКП "Львівавтодор" також непрозора", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у лютому цього року у Львові підвищили плату за паркування у центрі міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.