Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паркування у Львові

Четвер, 20 лютого 2020, 12:41

У Львові підвищили плату за паркування у центрі міста

паркування у Львові

Депутати затвердили нові зони для паркування та встановили нові тарифи на паркування для частини майданчиків у центрі Львова.

Сьогодні, 20 лютого, на сесії Львіської міської ради депутати внесли зміни до положення про паркування транспортних засобів у м. Львові. "За" проголосували 33 депутати.

Зокрема, з 1 березня у місті діятимуть нові положення про паркування, зокрема, як заявив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий, спочатку плата за паркування зросте на майданчиках, де є високий відсоток збору коштів, тобто з 48 майданчиків "Львівавтодору" тарифи переглянуть у близько 20 з них.

"Такі майданчики для паркування, як проспект Шевченка, вул. Словацького і всі навколишні майданчики для паркування ми залишаємо розмір плати за паркування такий, який є станом на сьогодні. Тільки у закритих майданчиках, які є у центрі міста: вул. Валова, Вернісаж, де є високий кофіцієнт завантаженості і високий відсоток збору коштів, ми переглядаємо розмір плати", – наголосив Андрій Білий.

У робочі дні з 8.00 год до 19.00 год для львів'ян встановлюється пільгова плата за паркування – не більше 3 грн за кожну годину. Також для мешканців розробили три види абонементів: на 1 місяць плата становитиме 590 грн, на 3 місяці – 800 грн, на 6 місяців – 1400 грн. 

Згідно із затвердженими змінами, у місті створять 5 зон для паркування та, в майбутньому, встановлять нову вартість у кожній зоні.

У першій зоні, тобто у центрі міста, пропонують встановити вартість паркування 30 грн у відкритих зонах та 40 грн у закритих. Ця зона обмежена вулицями: просп. Свободи, пл. Князя Ярослава Осмомисла, вул. С. Гавришкевича, вул. Підвальною, вул. Валовою та пл. А. Міцкевича.

У другій зоні за паркування автомобіля доведеться заплатити 25 грн. Йдеться про територія від меж 1-ї зони паркування та обмежену вулицями: вул. І. Франка, вул. Пекарською, вул. Академіка В. Філатова, вул. В. Короленка, вул. М. Лисенка, вул. Гуцульською, вул. М. Кривоноса, вул. Замковою, вул. Ужгородською, пл. Старий Ринок, вул. Сянською, вул. Лазневою, вул. Князя Мстислава Удатного, просп. В. Чорновола, вул. Медовою, вул. П. Куліша, вул. Д. Данилишина, вул. Городоцькою, вул. Б. Лепкого, вул. Університетською, вул. Ю. Словацького, вул. М. Коперника (музей "Русалка Дністрова"), вул. В. Стефаника, вул. Каліча Гора, вул. Л. Глібова, вул. М. Драгоманова, вул. М. Грушевського, вул. І. Франка.

У третій зоні можна буде залишити авто за 15 грн, вона обмежена вулицями: вул. Студентською, вул. І. Мечникова, вул. Круп’ярською, вул. Стрілецькою, вул. Ніжинською, вул. Академіка І. Крип’якевича, вул. Харківською, вул. О. Довбуша, вул. Опришківською, вул. Б. Хмельницького, вул. Л. Долинського, пл. 700-річчя Львова, вул. Під Дубом, вул. В. Єрошенка, вул. Клепарівською, вул. Я. Пстрака, вул. Я. Мудрого, вул. Городоцькою, вул. А. Горської, пл. Липневою, вул. Героїв УПА, вул. С. Бандери, вул. Русових, вул. Київською, вул. І. Котляревського, вул. І. Богуна, вул. Академіка А. Сахарова, вул. Д. Вітовського, вул. Болгарською, вул. Зарицьких, вул. І. Франка, вул. І. Свєнціцького, вул. Кубанською, вул. Водогінною, вул. Студентською.

Четверта зона – це вся інша територія до меж міста Львова, в якій паркування коштуватиме 5 грн.

Окрему п'яту зону розробили для території Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького та Головного залізничного вокзалу (пл. Двірцева) і підземних паркінгів, де ціна за паркування становитиме 40 грн.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року депутати не змогли прийняти цю ухвалу й перенесли це питання.

Додамо, у червні 2019 року у Львові затвердили концепцію покращення паркування та руху громадського транспорту. 

Для покращення системи паркування у концепції передбачили формування зон паркування, інвентаризацію наявних паркомісць, облаштування майданчиків "паркуйся і їдь" (P+R), які передбачають перехоплювальні паркінги на в’їздах у місто для пересадки на громадський транспорт. Вони мають бути безкоштовні або платні, а у вартість входитиме денний проїзний квиток на громадський транспорт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.