Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

паркування у Львові

Четвер, 21 листопада 2019, 16:07

Підвищення вартості паркування у Львові перенесли на зиму

паркування у Львові

Львівські депутати не змогли визначитися з підвищення вартості паркування та перенесли це питання на наступну сесію.

Сьогодні, 21 листопада під час пленарному засіданні сесії Львівської міської ради директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич повідомила, що у Львові розробили 5 зон для паркування та встановили нову вартість у кожній зоні.

У першій зоні, тобто у центрі міста, пропонують встановити вартість паркування 30 грн у відкритих зонах та 40 грн у закритих. Ця зона обмежена вулицями: просп. Свободи, пл. Князя Ярослава Осмомисла, вул. С. Гавришкевича, вул. Підвальною, вул. Валовою та пл. А. Міцкевича.

У другій зоні за паркування автомобіля доведеться заплатити 25 грн. Йдеться про територія від меж 1-ї зони паркування та обмежену вулицями: вул. І. Франка, вул. Пекарською, вул. Академіка В. Філатова, вул. В. Короленка, вул. М. Лисенка, вул. Гуцульською, вул. М. Кривоноса, вул. Замковою, вул. Ужгородською, пл. Старий Ринок, вул. Сянською, вул. Лазневою, вул. Князя Мстислава Удатного, просп. В. Чорновола, вул. Медовою, вул. П. Куліша, вул. Д. Данилишина, вул. Городоцькою, вул. Б. Лепкого, вул. Університетською, вул. Ю. Словацького, вул. М. Коперника (музей "Русалка Дністрова"), вул. В. Стефаника, вул. Каліча Гора, вул. Л. Глібова, вул. М. Драгоманова, вул. М. Грушевського, вул. І. Франка.

Залишити свій автомобіль у третій зоні можна буде за 15 грн, вона обмежена вулицями: вул. Студентською, вул. І. Мечникова, вул. Круп’ярською, вул. Стрілецькою, вул. Ніжинською, вул. Академіка І. Крип’якевича, вул. Харківською, вул. О. Довбуша, вул. Опришківською, вул. Б. Хмельницького, вул. Л. Долинського, пл. 700-річчя Львова, вул. Під Дубом, вул. В. Єрошенка, вул. Клепарівською, вул. Я. Пстрака, вул. Я. Мудрого, вул. Городоцькою, вул. А. Горської, пл. Липневою, вул. Героїв УПА, вул. С. Бандери, вул. Русових, вул. Київською, вул. І. Котляревського, вул. І. Богуна, вул. Академіка А. Сахарова, вул. Д. Вітовського, вул. Болгарською, вул. Зарицьких, вул. І. Франка, вул. І. Свєнціцького, вул. Кубанською, вул. Водогінною, вул. Студентською.

Четверта зона – це вся інша територія до меж міста Львова, в якій паркування коштуватиме 5 грн.

Окрему п'яту зону розробили для території Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького та Головного залізничного вокзалу (пл. Двірцева) і підземних паркінгів, де ціна за паркування становитиме 40 грн.

Мешканці усіх зон у вихідні, святкові дні та з 19:00 до 8:00 ранку мають право безкоштовно паркувати свої транспортні засоби, а у будні для них ціна на пракування становитиме 3 грн. Для отримання абонементів на три, шість місяців або пів року мешканці повинні звернутись в ЛКП "Львівавтодор". 

Під час обговорення цього питання депутати не змогли дійти до спільної згоди, оскільки більшість вважає, що такі ціни є занадто високими, натомість у Львові немає належно облаштвоаної інфраструктури для паркування.

Натомість Ірина Кулинич пояснила, що підняття плати за паркування повинно спонукати мешканців користуватися громадським транспортом і обмежити потік машин до центру міста. Її позицію підтримав і міський голова Львова Андрій Садовий.

"Ви знаєте скільки вартує паркування у європейських країнах? Але машини ті самі, в нас навіть багатші, тобто 50 тисяч доларів на машину є, а заплатити 40 грн за паркування нема. Треба привчати людей, щоб люди платили за це паркування" – заявив Андрій Садовий.

Депутати зазначили, що це питання потрібно обговорити з громадськістю та доопрацювати, тому прийняли рішення перенести його на наступну сесію.

Нагадаємо, у червні у Львові затвердили концепцію покращення паркування та руху громадського транспорту.

Зазначимо, у вересні 2018 року Львівська міськрада вирішила проаналізувати завантаженість паркувальних майданчиків у місті. Станом на кінець травня, паркувальні майданчики у центрі Львова були завантажені на 79%.

Окрім цього, водіям автівок заборонили паркуватися на тротуарах, а ще у грудні 2017 року депутати міськради затвердили перелік вулиць, на яких паркування автомобілів заборонено. 

Нагадаємо, що наприкінці 2017 року у Львові вдвічі підняли вартість паркування у центрі міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.