Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Підприємці і пенсіонери

Четвер, 9 липня 2020, 14:35

На Львівщині розпочали виплати обіцяної соціальної допомоги пенсіонерам і підприємцям

Підприємці і пенсіонери

Через карантин підприємцям та пенсіонерам Львівщини почали виплату грошових відшкодувань.

Про це повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Сьогодні, 9 липня, голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький на брифінгу стосовно антикризових заходів для соціально незахищених громадян та бізнесу в умовах карантину, повідомив, про початок виплати грошових відшкодувань підприємцям та пенсіонерам Львівщини.

"Пенсіонери, які отримують менше ніж 5 тис. грн, отримуватимуть додаткові виплати. Підприємцям відшкодовування будуть у розмірі мінімальних зарплат для виплати цих коштів їхнім працівникам", – повідомив Максим Козицький.

За його словами, влада робить все можливе, щоб зменшити соціальну напругу і безболісно подолати ці непередбачувані виклики. Уряд прийняв цілий ряд антикризових заходів для соціального захисту громадян.

Для отримання відшкодувань підприємцям необхідно подати довідку про сплату податків за роботу своїх працівників.

"Щоб підприємець отримав відшкодування потрібно подати заяву, в якій вказано про приналежність до малого, середнього або мікробізнесу. Подати довідку, що фізична особа сплачувала єдиний соціальний внесок за своїх працівників. Це все можна зробити в електронній формі" – стверджує, директор Львівського обласного центру зайнятості, Василь Барилюк.

Нагадаємо, карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

З 10 червня в Україні відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи, а з 2 липня дозволили працювати кінотеатрам.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.