Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Бджолиний підмор

med-centr.com.ua

Понеділок, 13 липня 2020, 15:05

У Буському районі масово загинули льотні бджоли

Бджолиний підмор

У Буському районі загинули 50% льотних бджіл десяти місцевих пасік.

Про це повідомляє Буський медіапортал.

На Бущині масово погинули льотні бджоли. На думку пасічників, причиною гибелі є обробка полів пестицидами агрофірмами області. 

Начальники Буського районного управління Головного управління Держспоживслужби у Львівській області  Ігор Белей повідомив, що по обстеженню 10 пасік і 125 бджолосімей 50% бджіл загинуло.

"Були взяті бджоли на дослідження інфекцій та інвазійні хвороби бджіл. Сьогодні відбудеться нарада з фермерами. Потрібно спочатку дізнатись про речовину, якою робили обприскування, тоді збирається бджолиний підмор, і відправляється на дослідження у Київ. Якщо у підморі виявлять діючу речовину, тоді можна говорити про отруєння пестецидами", – повідомив Ігор Белей.

Наразі голова ГО "Зелена Бузеччина" Ігор Олійник готує офіційного листа до керівництва району, аби ті створили спеціальну комісію для розслідування масової гибелі бджіл.

 

  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.