Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Високий замок

Фб Євгена Бойка

Четвер, 16 липня 2020, 14:25

Самопроголошений єпископ влаштував самобуд церкви у підніжжі Високого замку

Високий замок

У Львові в парку Високий замок двоє осіб влаштували самовільне будівництво церкви від незареєстрованої релігійної громади.

Про це повідомив Євген Бойко, голова департаменту "Адміністрація міського голови" Львівської міської ради на своїй сторінці у Фейсбук.

Вчора, 15 липня, працівниками ЛКП "Зелений Львів" було виявлено самовільні будівельні роботи. Двоє чоловіків, які були присутніми на місці робіт, пояснили, що зводять церкву, яка, за їхніми словами, там була колись. Служитель церкви представився греко-католицьким єпископом Михайлом (прізвище назвав Коваль), а свою конфесію назвав Єдиною Соборною та Апостольською церквою. Допомагає йому "піддиякон" Михайло.

Щоправда, жодних установчих документів релігійної громади, ані жодних документів щодо будівництва пред'явити не змогли.

"Безперечно, місто звернеться в поліцію та в інші контролюючі органи, для зупинки незаконного будівництва. Також важливо з'ясувати, хто ці люди, і, щоб на Високому Замку, чи деінде в місті не з'явились квазірелігійні утворення. Просимо також церкви міста в можливий спосіб застерегти своїх вірян від участі у можливих дійствах подібних організацій", – написав Євген Бойко.

Сьогодні ділянку від самобуду на Високому Замку очистили. Про це також повідомив Євген Бойко у Фейсбук. У коментарях допису,  підписники вказують, що самопроголошені священники збирали гроші на будівництво церкви, а також лікувались в психіатричній лікарні.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.