Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Максим Козицький

Вівторок, 21 липня 2020, 14:38

На Львівщині реконструювали на половину 13 з 16 об'єктів Великого Будівництва

Максим Козицький

На Львівщині в рамках програми "Велике Будівництво", в області реалізують 16 об’єктів соціальної інфраструктури загальною вартістю 201,3 млн грн бюджетних коштів. 

Про це повідомив Максим Козицький сьогодні, 21 липня, на пресконференції.

У рамках програми "Велике Будівництво", ініційованої Президентом Володимиром Зеленським, у Львівській області реалізують 16 об’єктів соціальної інфраструктури.

Станом на сьогодні на 13 об’єктах роботи тривають. Будівельна готовність на восьми з них перевищує 70%, на шести - в межах 50%. Йдеться про ремонт у п'яти садочках, п'яти школах та трьох спортивних закладах Львова та області.

"На ці об’єкти затверджено 201,3 млн грн бюджетних коштів. Найбільша частина грошей надійшла з державного фонду регіонального розвитку – 152 млн грн. Решта – це субвенція з держбюджету, кошти з обласного, місцевих бюджетів та інших джерел.  Для продовження робіт загалом профінансовано 98,6 млн грн. Маємо гарний показник стосовно касових видатків. Вони склали 86,5 млн грн. Це втричі  більше, ніж у травні. Станом на сьогодні на 13 об’єктах роботи тривають. Іще на  трьох скоро почнемо працювати. Бо тендерні процедури там уже на завершальній стадії", – повідомив Максим Козицький.

Школи та садочки області, у яких здійснювалась реконструкція, мають запрацювати вже повністю укомплектованими з 1 вересня цього року.

"Відтак покращення у навчанні отримають близько двох тисяч учнів, також буде можливість створити 500 нових місць для навчання та понад 500 місць для виховання дітей в садочках. Попри це, ще запланована реконструкція стадіонів, де на різноманітних секціях зможуть займатися близько трьох тисяч спортсменів", – додав Максим Козицький.

Окрім освітньої сфери, також передбачене завершення реконструкції 9 приймальних відділень в опорних лікарнях області, які визначені Міністерством охорони здоров’я. На це виділено 72 мільйони гривень. За словами пана Козицького, нове обладнання отримають основні лікарні у Червонограді, Самборі, Дрогобичі, Буську, Новояворівську, а також львівські 8 та Лікарня швидкої допомоги. Обладнання буде закуплене Міністерством охорони здоров’я.

Нагадаємо, Максим Козицький особисто відповідав за старт "Великого будівництва" у Львівській області, яке розпочалось 1 березня цього року..

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.