Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Четвер, 23 липня 2020, 13:55

Львів'яни пам'ятають Садового за дороги і туризм

Андрій Садовий

31% львів'ян вважають, що головними успіхами Андрія Садового на посаді мера є якість доріг та розвиток туризму у Львові.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 3-12 липня 2020 року.

Згідно результатів опитування, роботою міського голови Львова Андрія Садового задоволені 48%, не задоволені – 33%. Порівняно із 2015 роком, показник задоволеності львів'ян діями Садового зменшився на 22%, однак кількість тих, кому важно відповісти на це питання, зросла із 4% до 19%.

Якість доріг, тротуарів та прибудинкових територій, розвиток туризму та оновлення парків і скверів – головні успіхи мера Львова, на думку опитаних (26-31%). 22% вважають його досягненням покращення вуличного освітлення, 16% – якість громадського транспорту, по 11% – покращення збору та утилізації сміття та залучення інвестицій у місто.

 

Діяльністю міської ради задоволені 29%, не задоволені – 38%, не змогли оцінити – 33%.

Роботою міського громадського транспорту задоволені – 32%, не задоволені – 51%, освітніх закладів – 28% та 36% відповідно, поліції – 28% та 47%, комунальних служб – 23% та 60%, служб соціального захисту – 22% та 36% (42% не змогли оцінити), медичних закладів міста – 21% та 62%.

Оцінки роботи сфер міста з початку року погіршилися.

Серед міських проблем львів’яни найбільше хвилюються через завантаженість вулиць транспортом (45%) та вартість комунальних послуг (39%). Корупція у міській владі хвилює 34%, хаотична забудова багатоповерхівками – 32%, наркоманія та алкоголізм – 31%, мала кількість місць для паркування – 21%.

Якість послуг громадського транспорту та поганий стан доріг вважають проблемами по 19%, наявність безпритульних тварин на вулицях, недостатню кількість місць у дитячих садках, низький фаховий рівень медиків та вартість проїзду у транспорті – по 16-17%.

Покращення роботи медичних закладів – головний пріоритет роботи міської влади на думку містян (52%). Якість житлово-комунальних послуг, громадського транспорту, збір та утилізація сміття, боротьба із корупцією вважають першочерговими завданнями для вирішення міською владою близько третини опитаних. Покращення роботи освітніх закладів, створення робочих місць та якість доріг – близько чверті.

 

Опитування проводили серед мешканців Львова від 18 років і старше. Опитали 1 200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.

Нагадаємо, станом на квітень 2020 року, за даними опитування, більшість львів'ян відповіли, що місто розвивається в правильному керунку, однак якість надання послуг погіршилася.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.