Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дистанційне навчання

Четвер, 23 липня 2020, 15:19

Дистанційне навчання може знищити нашу освіту – Тимчій

дистанційне навчання

До початку навчального року залишається все менше часу, а формат роботи шкіл усе ще невідомий.

Міністерство освіти розглядає різні варіанти навчання, як змішану, так і дистанційну. Це питання дуже хвилює батьків. Адже досвід, якого ми всі разом уже набули, показує, що дистанційна освіта в Україні не спрацювала, а якщо називати речі своїми іменами – просто провалилася.

«Перше і найголовніше – діти виявилися поставленими в нерівні умови. Не кожна родина може забезпечити дитину комп’ютером чи планшетом та інтернетом. Зокрема, у нерівні умови поставлені школярі з багатодітних родин, а також ті родини, де батьки працюють і немає бабусь чи дідусів, які б могли посидіти з дітьми під час дистанційних уроків.

Крім цього, діти молодшого віку не можуть самі навчатися дистанційно. Такий спосіб навчання передбачає сильну мотивацію й самоорганізацію учня, це, передусім, самоосвіта, тобто здатність учнів працювати самостійно. Зрозуміло, що для семи-восьмирічних дітей це дуже складно. Тобто для молодшої школи, як показала практика, дистанційне навчання не підходить взагалі. А це є порушення однієї з головних засад нашої Конституції  – права на освіту», – каже очільниця «Батьківщини» Львова Наталія Тимчій.

На її думку, дистанційне навчання можна застосовувати для старшої школи і студентів, і навіть для них це не може бути повноцінною заміною «живого» навчання.

Ще однією проблемою є підготовка вчителів до дистанційного навчання.

«У школах вчителям не створили умови для опанування методики дистанційного навчання, також не всі вони забезпечені технічними засобами, особливо у селах.  З огляду на це, ми пропонуємо 1 вересня відкрити школи хоча б для молодших школярів. Якщо неможливо зібрати в одному приміщенні цілі класи, то варто розділити їх, розвести в часі, запровадити  почерговість навчання, тобто розробити механізми, щоб діти все-таки могли відвідували школу», – наголошує Наталія Тимчій.  

«Я вважаю, що навчання в молодшій школі має бути обов’язково очним, а от вже для середньої, і особливо для старшокласників, може бути і змішана система», – вважає Наталія Тимчій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.