Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

громадський простір у Львові

П'ятниця, 24 липня 2020, 14:41

Урбаністи Садового випробовуватимуть на вулицях Львова метод наукового тику

громадський простір у Львові

На вулицях і громадських просторах міста впроваджуватимуть заходи "тактичного урбанізму".

Сьогодні, 24 липня, виконавчий кормітет Львівської міської ради затвердив положення про процедуру запровадження тимчасових змін до вуличного простору м. Львова.

Як йдеться у документі, з метою випробування проектних рішень, які передбачають зміни у конфігурації існуючих конструктивних елементів на вулицях і громадських просторах на території міста, допускатиметься застосування тимчасових змін до вуличного простоту – так званих заходів "тактичного урбанізму".

"Ціллю впровадження заходів "тактичного урбанізму" є створення
можливості випробовувати ідеї проектних організацій у реальних умовах
міського життя з мінімальними затратами коштів та часу. Це також повинно знизити громадську напругу щодо змін у міському просторі, які сприймаються негативно частиною мешканців. Запровадження тимчасових змін дозволяє знайти слабкі сторони проектних рішень та відкоригувати їх у фінальному проекті" – вказується у положенні.

Як пояснив директор КУ Інститут міста Олександр Кобзарев, "тактичний урбанізм" – поширена практика за кордоном, коли місто планує принести якісь зміни у громадський простір, але немає єдності мешканців та експертів щодо того, наскільки це спрацює. Цей метод дозволяє тимчасово вносити зміни та дізнатися, чи спрацювала методика.

"Якщо вона працює, то ми вкладатимемо кошти у капітальні зміни, якщо щось не спрацьовує – ми адаптуємо, або приймаємо рішення про доцільність" – наголосив Олександр Кобзарев.

Додамо, наприкінці червня виконком погодив облаштування громадського простору "Місце щасливих людей" на площі Олекси Гасина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.