Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Середа, 29 липня 2020, 12:13

Козицький створює нове управління у складі департаменту архітектури Львівської ОДА

Максим Козицький

Львівська ОДА створює управління охорони об’єктів культурної спадщини області. 

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Нове управління охорони об’єктів культурної спадщини області створюють у складі департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА для збереження культурних пам'яток області.

Зокрема, управління займатиметься моніторингом, виявленням та обліком пам'яток, їх охороною та збереженням, реалізацією обласних та державних програм, слідкуватиме за дотриманням пам’яткоохоронного законодавства, тощо.

Зазначимо, на території Львівщини офіційно є понад 8,5 тисяч пам’яток архітектури. Наразі ними опікується відділ охорони культурної спадщини департаменту архітектури.

"Нашим замкам та іншим об’єктам культурної спадщини потрібна стратегія збереження і розвитку. Необхідний постійний моніторинг та оновлення реєстру пам’яток. А також – співпраця з українськими і міжнародними інституціями, які спроможні співфінансувати проєкти, що стосуються збереження і відновлення культурних об’єктів в нашій області. Багатьма напрямами роками ніхто не займався", – пояснила директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Олена Василько.

Найближчим часом у Львівській ОДА мають оголосити конкурси на нові посади.

Нагадаємо, незодавно голова Львівської ОДА Максим Козицьким своїм розпорядженням додав шість нових посад у департаменті архітектури та розвитку містобудування, збільшивши граничну чисельність департаменту до 34 осіб. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.