Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

Середа, 29 липня 2020, 16:50

Голову селищної ради на Яворівщині спіймали на махінаціях із землею

земельна ділянка

Чиновниця вилучила із державної власності та передала приватним особам більше 2,7 га землі.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Сьогодні, 29 липня, слідчі Яворівського відділу поліції повідомили про підозру екс-голові селищної ради у Яворівському району, яку звинувачують у незаконному вилученні дев’яти земельних ділянок з державної власності та передачі їх у приватну.

Як встановили правоохоронці, чиновниця, виконуючи обов’язки селищного голови з 2007 до 2010 року, незаконно вилучила із державної власності земельні ділянки, загальною площею 2,7103 га.

"Встановлено 9 фактів незаконної передачі у власність громадянам земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, які насправді належать до земель державної власності, чим завдала державі збитків на суму майже 3 мільйони гривень" – йдеться у повідомленні.

Їй повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.