Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Іриси

lnu.edu.ua

Четвер, 30 липня 2020, 10:16

На Львівщині створять Долину ірисів та парк у Трускавці

Іриси

Уряд підтримав створення ботанічного заказника "Долина ірисів" та парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва "Адамівка".

Про це повідомляє департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА. 

Вчора, 29 липня, Кабінет міністрів на своєму засіданні підтримав указ п Володимира Зеленського про створення двох об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення на територіії Львівської області.

Зокрема, йдеться про ботанічний заказник "Долина ірисів" в межах Миколаївського району та парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва "Адамівка" у Трускавці.

"Ботанічний заказник "Долина ірисів" створюється з метою збереження унікальної популяції півників сибірських (Iris sibirica L.), а також інших видів занесених до Червоної книги України, у тому числі рябчик шаховий (Frittilaria meleagris L.), пізньоцвіт осінній (Colchicum autumnale L.), осока Девелла (Carex davalliana Smith), а парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва "Адамівка" – для збереження визначних та цінних зразків паркового будівництва з колекцією деревних аборигенних та інтродукованих видів рослин і джерелами мінеральних вод" – наголосили у департаменті екології.

Проекти розроблялися науковцями Львівського національного університету імені Івана Франка під керівництвом та Національного лісотехнічного університету України.

Нагадаємо, на Львівщині функціонують 392 заповідників та пам'яток природи. У 2019 році в області створили 14 заповідників, парків та памяток природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.