Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

УГКЦ

П'ятниця, 7 серпня 2020, 10:00

УГКЦ розробила правила поводження священників в інтернеті

УГКЦ

УГКЦ затвердила інструкцію поведінки церковних структур та священників у інтернеті.

Про це повідомляє інформаційний ресурс Української Греко-Католицької Церкви.

Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви затвердив інструкцію щодо спілкування та поведінки церковних структур, інституцій, духовенства, богопосвячених осіб КГВА УГКЦ у мережі Інтернет на трирічний випробувальний термін, починаючи із 3 серпня цього року.

Інструкція, переважно, стосується спілкування священників у соціальних мережах. 

Зокрема, соціальні медіа повинні використовуватися не просто для публікування приватних фотографій і текстів, а для навчання про Бога і проповіді Євангелія.

Священники у соцмережах мають інфрмувати віряян про розклади богослужінь, проводити освітну та промоційну кампанії.

А також дотримуватися правил: матеріали не повинні містити інформації провокаційного характеру; у віртуальному, як і в реальному, спілкуванні повинні дотримуватися євангельських принципів; не слід надсилати повідомлення в пізній час (після 21.00 год); перед тим як щось поширювати, треба із цим ознайомитися, тощо.

Крім цього Синод забаронив священникам розміщувати на власних сторінках у соцмережах агітаційних матеріалів кандидатів чи партій і політичних блоків.

Нагадаємо, раніше через коронавірус у храмах УГКЦ запропонували слухати Служби Божі онлайн. Крім цього, на час карантину в УГКЦ дозволили не цілувати ікони і слухати служби з дому.

Крім цього, греко-католикам дозволили не сповідатися і не причащатися на Великдень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.