Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

питний фонтан

П'ятниця, 14 серпня 2020, 16:25

У центрі Львова облаштували ще три питні фонтани

питний фонтан

Нові питні фонтани встановили на проспекті Свободи, на вул. Підвальній та на площі Митній. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цього тижня працівники "Львівводоканалу" завершили роботи із встановлення питних фонтанів на проспекті Свободи (поруч із пам’ятником Тарасу Шевченку), на вул. Підвальній, поруч із Пороховою вежею, та на площі Митній.

Фонтани на пр. Свободи та пл. Митній є двосекційними, для людей із обмеженими можливостями, а фонтан на вул. Підвальній має три секції – для собак. 

"Вода до питного фонтанчика потрапляє міським водогоном із підземних джерел наших свердловин, тому львів'яни та гості міста мають змогу безкоштовно напитися чистої артезіанської води. Важливо, що львів'яни не контактуватимуть губами з металом фонтанчиків – стійкий потік води дозволяє напитися без контакту із краном, що важливо в умовах карантину" – наголосили у "Львівводоканалі".

Нагадаємо, ще раніше у центрі Львова планували встановити п'ять фонтанів з питною водою, на що з бюджету міста передбачили 587 тис грн. Це фонтани: на Площі Ринок (біля входу до Ратуші), який відкрили 4 серпня; біля пам’ятника Т. Шевченку; на площі Митній; біля Порохової вежі; на просп. Свободи (біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької).

Крім цього, нові питні фонтани мають встановити ще на вул. Шевченка і Б. Хмельницького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.