Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

місцеві вибори 2020

Вівторок, 25 серпня 2020, 18:40

Галичани радо підтримують Європейську Солідарність на виборах до Львівської облради

місцеві вибори 2020

Більшість львів'ян підтримали б Європейську Солідарність на виборах до Львівської облради.

Сьогодні на прес-конференції завідувач кафедри політології Львівського національного університету ім. І. Франка Анатолій Романюк представив результати соціологічного опитування, яке проводив ЦПД в рамках проекту "Електоральна волатильність: регіональний вимір" впродовж 1-15 серпня.

Загалом було опитано 1200 респондентів.

Згідно з соцдослідженням, 18,9% або 227 усіх опитаних на виборах до Львівської оласної ради проголосували б за партію Європейська Солідарність. На другому місці із 8,2% опинилася ВО "Батьківщина", а на третьому із 6,2% – Самопоміч.

На четвертій, п'ятій, шостій та сьомій позиціях – Слуга Народу (4,9%), Громадянська позиція (3,9%), Голос (3,7%) та ВО "Свобода" (3,2%).

Для більшості опитаних, 24,4%, найгострішою проблемою країни є військовий конфлікт на Сході України. Натомість 14,2% львів'ян або 450 осіб занепокоєні занепадом економіки. Ще 13,7% найважливішою проблемою вважають коронавірус.

Натомість найменше львів'ян вважають проблемою наступ на права і свободи громадян (0,7%), виїзд людей за кордон (2,2%) та непрофесійність влади (4,6%).

Для 17,6% опитаних найбільш актуальними є проблеми із відсутністю достойної оплати праці, а 11,2% вважають головним недоліком неякісне медичне обслуговування. На третьому місці опинився поганий стан доріг.

Зазначимо, також сьогодні Анатолій Романюк розповів, чого очікувати від місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Додамо, за результатам опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 3-12 липня 2020 року, серед кандидатів на посаду міського голови Львова лідером є чинний міський голова Андрій Садовий, якого підтримують 38,1% тих, хто визначився і взяв би участь голосуванні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.