Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ілля Сирко

Середа, 26 серпня 2020, 10:00

Помер волонтер і співзасновник ГО Люди країни Ілля Сирко

Ілля Сирко

Волонтер, майданівець та один із засновників ГО "Люди країни" Ілля Сирко помер від лейкемії.

Про це повідомляє ГО "Люди країни" на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Пішов з життя наш побратим, один з засновників та член правління ГО Люди Країни, майданівець, учасник російсько-української війни, благодійник Ілля Сирко. Тільки нещодавно, на початку серпня, йому виповнилось 45 років. Ілля відчайдушно боровся з важкою хворобою – лейкемією, однак, на жаль, та перемогла його.

Ілля Сирко увесь 2014 рік проїздив на Схід як волонтер. Як розповідав колись, під час тих поїздок все частіше задумувався над тим, щоб стати добровольцем... Але у серпні 2015 року пішов таки як доброволець" – йдеться у повідомленні.

Також щороку напередодні Миколая Ілля Сирко гуртував небайдужих людей для допомоги бідним дітям Турківщини.

"Знав усі потребуючі сім‘ї, знав, кому що потрібно. Ніколи не шкодував ні часу, ні зусиль для допомоги інших" – наголошують в ГО.

Нагадаємо, Ілля Сирко був одним із претендентів на посаду керівника Львівського центру надання послуг учасникам АТО, однак пізніше він зняв свою кандидатуру.

Додамо, у 2016 році Варіанти спільно із ним досліджували варварську вирубку карпатських лісів у Сколівському та Старосамбірському районах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.