Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ремонтні роботи біля Оперного театру

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 31 серпня 2020, 11:30

Сухий фонтан навпроти Оперного театру запрацює до кінця вересня

Ремонтні роботи біля Оперного театру

Ремонтні роботи щодо облаштування сухого фонтану на площі навпроти Оперного театру обіцяють завершити до кінця вересня.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

У Львові, на проспекті Свободи, до кінця вересня облаштують алею та запустять у роботу сухий фонтан.

Як розповів Антон Коломєйцев, начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради, вся площа вирівняна, відтепер, на площу перед театром можна буде заїхати з чотирьох сторін без жодної сходинки.

"Згідно з проєктом, запропоновано зробити так, щоб оперний театр – пам’ятка архітектури, була тут максимально добре запрезентована. Тому лінійна вісь, яка починається від театру, і йде далі до алеї, буде позначена як фонтаном, так і освітленням, яке є в мощенні. Освітлення буде в землі, воно витримує достатньо високе навантаження, щоб вантажівка, яка буде встановлювати ялинку могла заїхати й не зіпсувавши його", – розповідає Антон Коломойцев.

Паралельно з ремонтом площі й облаштуванням фонтану на площі, розпочато капітальний ремонт центральної пішохідної алеї. Роботи тут також планують завершити до кінця вересня.

"На алеї буде нове вуличне освітлення, буде забезпечено полив нових газонів, і буде проведено перемощення центральної алеї натуральним каменем. Вартість об'єкту понад 10 млн грн", – додав Андрій Зозуля, голова Галицької райдержадміністрації.

Нагадаємо, у березні цього року Львівська міськрада замовила за 4,5 млн грн прокладання мереж для сухого фонтану на пр. Свободи, який обіцяв повністю профінансувати благодійний фонд "Сокар-Благо".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.