Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

електротранспорт Львова

Середа, 2 вересня 2020, 12:55

Львів отримав кредит від ЄІБ на закупівлю 10 трамваїв

електротранспорт Львова

За 21,8 млн євро місто закупить 10 нових низькопідлогових трамваїв.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні Львівська міськрада підписала із Європейським інвестиційним банком та консорціумом "Спільне українсько-німецьке підприємство ТОВ "Електронтранс" і ТОВ "ЕлектронМаш" угоду на постачання 10 нових низькопідлогових багатосекційних трамваїв, довжиною 30,2 метрів.

ЄІБ надав Львову кредит у розмірі 12 мільйонів євро, а ще 8,8 мільйонів євро  виділило місто.

"Згідно з нашими планами, до кінця 2025 року ми маємо повністю оновити та осучаснити трамвайний парк, а саме – закупити 10 нових 5-секційних трамваїв та капітально відновити й модернізувати до 50 старих Tatra KT4-SU, і таким чином суттєво змінити якість громадського транспорту, забезпечити комфортне перевезення всіх наших пасажирів, зокрема й маломобільних людей" – наголосив директор ЛКП "Львівелектротранс" Андрій Свищо.

Зазначимо, у червні цього року "Львівлектротранс" підписав контракт на реконструкцію та модернізацію депо на вул. Промислова.

Додамо, у 2018 році на сесії міської ради затвердили основні умови участі львівських комунальних підприємств "АТП №1" та "Львівелектротранс" у програмі "Міський громадський транспорт України". Також у вересні 2019 року "Львівелектротранс" оголосив тендер на реконструкцію трамвайного депо у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.