Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

очисні споруди Львова

Середа, 2 вересня 2020, 16:55

Стічні води Львівводоканалу забруднюють Полтву

очисні споруди Львова

У Полтву нижче очисних споруд "Львівводоканалу" попадають недостатньо очищені стічні води.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області. 

Екоінспектори провели дослідження проб води, відібраних 19 серпня з річки Полтва нижче очисних споруд ЛМКП "Львівводоканал", де два тижні тому зафіксували неприємний запах та воду коричневого кольору.

За результатами лабораторних досліджень у річці виявили високі концентрації забруднюючих речовин. Зокрема: азот амонійний – 9,5 мг/дм3, нітрити – 4,3 мг/дм3, фосфати – 5,7 мг/дм3, біохімічне споживання кисню – 55,0 мг/дм3, хімічне споживання кисню – 145,0 мг/дм3 (при нормі 30 мг/дм3), залізо загальне – 0,67 мг/дм3, кисень розчинений – 2,7 мг/дм3 (при нормі не нижче 4,0 мг/дм3 ), аніонні СПАР – 0,19 мг/дм3, марганець – 0,2 мг/дм3, свинець – 0,45 мг/дм3, кадмій – 0,051 мг/дм3.

Як наголосили у Держекоінспекції, виявлений вміст цих забруднюючих речовин в річці означає, що в неї потрапляють недостатньо очищені стічні води.

Зазначимо, за даними Львівської ОДА "Львівводоканал" є одним із основних забруднювачів довкілля у області за ІІ квартал 2020 року.

Нагадаємо, у 2019 році Держводагентство склало ТОП-100 найбільших підприємств-забруднювачів води за 2018 рік – "Львівводоканал" опинився серед перших у цьому переліку.

Також раніше Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова.

Детальніше про це можна дізнатися тут.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.