Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 4 вересня 2020, 14:00

Майже 600 учасників АТО отримають землю поблизу Львова

Львівська міськрада

Львівська міськрада виділила 589 учасникам АТО земельні ділянки між Львовом та селом Рясне-Руська.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 4 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвали щодо виділення бійцям гаражно-будівельного кооперативу "Десант" земельної ділянки на вул. Рахівській та зміну меж земельної ділянки між Львовом та селом Рясне-Руська.

"За" проголосувало 45 і 38 депутатів.

Згідно із ухвалами, 589 учасників АТО отримають земельні ділянки, загальною площею 21 га, що розташовані на території між Львовом і Рясне-Руською, а також кооператив бійців отримав дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки на вул. Рахівській. 

Як пояснив директор департаменту містобудування Сергій Коровайник, оскільки місто не має можливості надавати земельні ділянки учасникам АТО, свого часу було прийнято рішення дозволити їм створити низку гаражно-будівельних кооперативів, і місто готове певні ділянки під ці кооперативи дати для будівництва гаражів.

Як написав міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці, він одразу ж підписав проголосовані ухвали.

"Щойно міська рада проголосувала за рішення, яке дозволить 589 учасникам бойових дій на сході України отримати земельні ділянки для дачного будівництва, загальним розміром понад 21 га. На сьогодні консенсусу досягнуто і наші воїни найближчим часом зможуть отримати заслужені землі" – зазначив Андрій Садовий.

Додамо, на початку жовтня 2016 року Львівська міськрада передбачила матеріальну компенсацію бійцям АТО по 100 тис грн кожному замість земельних ділянок та внесли зміни до програми підтримки учасників АТО – мешканців Львова.

Програма діяла у Львові до 2020 року. На виплату матеріальної допомоги у міському бюджеті виділили 410 млн грн: 10 млн виділили у 2016 році і по 100 млн виділяли кожного наступного року до 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.