Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Поповича 6

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 7 вересня 2020, 16:29

Депутати дозволили звести новий будинок в історичному ареалі Львова

Поповича 6

Депутати Львівської міської ради дозволили знести в центрі міста будинок XIX століття та звести натомість нову забудову.

Сьогодні, 7 вересня, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати затвердили детальний план території (ДПТ), що передбачає знесення будинку XIX ст. на вул. Поповича та будівництво на його місці 5-поверхівки. За відповідне рішення проголосували 35 депутатів.

На вул. Поповича, 6 розташований двоповерховий житловий будинок, який був збудований у 1860-1870 роках. За даними ОСББ "Грушевський", що орендує цю земельну ділянку, у будинку є сім квартир, однак усі мешканці відселені, оскільки будівля є аварійною. Відтак ОСББ "Грушевський" хоче знести будівлю та збудувати на її місці 5-поверхівку.

Згідно з проєктом, мешканці будинку на вул. Поповича, 6, отримають квартири у новозбудованій будівлі. У п’ятиповерховому житловому будинку буде близько 40 квартир, також тут мають намір облаштувати підземний паркінг на цокольному поверсі.

Будинок на вул. Поповича, 6 був збудований у 1860-1870 роках, однак він не є пам’яткою архітектури.

"2-поверховий будинок No 6 на вул. О. Поповича розташований на розі вулиць Л. Мартовича й О. Поповича і візуально замикає забудову даних вулиць. Однак, даний будинок планувально та композиційно "випадає" з ансамблю сформованої забудови на стику вулиць", – йдеться у детальному плані території.

Варіанти вже розповідали, у плані вказали, що реконструкція і капітальний ремонт існуючого будинку є недоцільним, оскільки потребує значних капіталовкладень, однак, орієнтовна вартість першої черги будівництва становить 16 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.