Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Древній град

snap.com.ua

Вівторок, 8 вересня 2020, 15:17

Екс-депутат Львівської облради отримав від Козицького лісову ділянку поблизу Львова

Древній град

Готель "Древній град" отримав для рекреаційних цілей лісову ділянку на території Мурованської сільради.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького №728/0/5-20 від 2 вересня 2020 року.

ПП "Древній Град" отримає в оренду терміном на 10 років лісову ділянку, площею 2,1 га, на території Мурованської сільської ради Пустомитівського району, що входить до Борщовицького лісництва ДП "Львівський лісгосп".

"Виділити приватному підприємству "Древній Град" у довгострокове тимчасове платне користування лісову ділянку площею 2,1 га, розташовану в кварталі 11 виділи 10, 12, 14 Борщовицького лісництва ДП "Львівський лісгосп" на території Мурованської сільської ради об’єднаної територіальної громади Пустомитівського району, терміном на 10 років для рекреаційних та культурно-оздоровчих цілей" – йдеться у розпорядженні.

За даними порталу YouControl, ПП "Древній Град" – готель, який заснований з 2007 року і знаходиться у селі Гамаліївка Пустомитівського району за 7 км від Львова по трасі Київ-Чоп. Тут є ресторан, басейн, сауна, конференц-зал тощо. Розмір статутного капіталу підприємства становить 17 000 000 грн.

Власником готелю з 1 квітня 2019 року офіційно є Михайло Коваль, мешканець смт. Запитів Кам'янка-Бузького району, кандидат у народні депутати у 2014 році від Блоку Петра Порошенка у виборчому округу №121 (Дрогобицький район), колишній депутат Львівської обласної ради (до нього фірма належала Лесі Коваль, а сам Михайло Коваль у ті роки був керівником цього готелю), а керівницею – Наталія Поранович. Михайло Коваль також є власником ТЗОВ "Капаінтур" (Львів) та ПП "Підліски" (Львів). Обидві фірми займаються наданням в оренду власного чи орендованого нерухомого майна.

Додамо, у 2016 році голова Львівської ОДА Олег Синютка продав ПП "Древній Град" за 648 тис грн землю на 0,7 га у Дублянах під готельно-ресторанний комплекс. Як тоді повідомляло видання "Наші гроші. Львів", вартість цієї ділянки значно занизили.

Крім цього, у 2012 році Антимонопольний комітет України оштрафував готель "Древній Град" на 50 тис грн за поширення неправдивої інформації щодо зірковості готелю.

Також Козицький надав в оренду на 10 років ще 5 лісових ділянок для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей, що знаходяться у Пустомитівськомута Дрогобицькому районах:

- Ігорю Давидовичу надали лісову ділянку, площею 0,7 га, розташовану на території Солонківської ОТГ Пустомитівського району ДЛГП "Галсільліс";

- Василю Процику виділили лісову ділянку, площею 0,6 га, розташовану на території Солонківської ОТГ Пустомитівського району ДЛГП "Галсільліс";

- Жанні Масльонкіній надали лісову ділянку, площею 1,1 га, розташовану на
території Модрицької сільської ради Дрогобицького району Трускавецького лісництва ДП "Дрогобицький лісгосп";

- Світлані Чурі виділили лісову ділянку, площею 2 га, розташовану на території Брюховицького лісництва ДП "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр";

- Оксані Кузик надали лісову ділянку, площею 0,8 га, розташовану на території Годовицько-Басівської сільської ради Пустомитівського району Лапаївського лісництва ДП "Львівський лісгосп".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.