Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ПрАТ "ІРОКС"

фото: ПрАТ "ІРОКС"

Середа, 9 вересня 2020, 16:45

Правда щодо садочка у Рясному – на боці ПрАТ "ІРОКС"

ПрАТ "ІРОКС"

Гендиректор будівельної компанії Ігор Микичак розповів Високому Замку про те, чи правомірно львівська мерія вимагає сплатити неіснуючі борги і погрожує забрати об'єкт.

"Ситуація щодо дитячого садочка у Рясному – черговий інформаційний вкид проти ПрАТ "ІРОКС". А те, що мерія погрожує забрати його у забудовника – це рейдерство! Мене здивувала одна обставина. На сайті мерії уже з'явилася ухвала сесії, де Садовий особисто наполягає, щоб "ІРОКС" сплатив 40−60 мільйонів гривень збитків. Будь-якого боргу не було і бути не могло! Не існує судового провадження, рішення Феміди чи виконавчого провадження щодо необхідності сплати Львівській міській раді такого боргу. Бо його просто не існує! Це можна перевірити у Єдиному держреєстрі судових рішень. Вимагаю від мера Львова припинити інформаційні цькування щодо "ІРОКСа". На мою думку, пана Садового фактично ввели в оману щодо наявності неіснуючих боргів", – сказав у коментарі Високому Замку генеральний директор ПрАТ "ІРОКС" Ігор Микичак.

фото: zik.ua

Нагадаємо, що у Львівській міській раді знову заговорили про львівського забудовника "ІРОКС", який начебто щось винен міській скарбниці. Депутати Львівської міської ради проголосували на сесії за ухвалу "Про стягнення заборгованості з ПрАТ "ІРОКС" перед територіальною громадою Львова". За словами депутатів і міського голови Львова Андрія Садового, "ІРОКС" має сплатити за дитячий садочок на вулиці Шевченка, 370-А аж 40-60 мільйонів гривень боргу.

"Садочок у них у власності, відданий у іпотеку в банку. У 2016 році ми прийняли рішення про його викуп", – заявив на сесії Садовий.

За словами Ігоря Микичака, Садовий безпідставно запропонував ПрАТ "ІРОКС" безоплатно передати будівлю дитячого садка площею 2011 м. кв. на вулиці Т. Шевченка, 370-А у комунальну власність територіальної громади міста Львова як компенсацію за заподіяну шкоду. Гендиректор фірми-забудовника заперечує будь-які борги за садочок перед бюджетом Львова. Також фейком є інформація від міського голови Львова про те, що цей дошкільний навчальний заклад начебто перебуває в іпотеці.

Представник фірми-забудовника розповів, що дитячий садочок площею понад дві тисячі метрів квадратних компанія придбала 1996 року у ВАТ "Конвеєр". Це була напіврозвалена коробка без даху, вікон, комунікацій, зведена поруч із одним з об'єктів "ІРОКСа". Тож компанія викупила цю коробку (заплатили 120 доларів за квадратний метр, а це доволі висока ціна за такий об'єкт за станом на 1996 рік) і відкрила там повноцінний дитячий садочок, де зараз навчаються дошкільнята. Також у садочку працює медична установа.

Тисячі дітей ростуть і навчаються у дитячому садочку, що перебуває у власності ПрАТ "ІРОКС" з 1997 року. За словами Ігоря Микичака, зараз ринкова вартість дитячого садочка на вулиці Шевченка, 370-А – близько 62 мільйонів гривень. Натомість у мерії вважають, що садочок вартий не більше, ніж 27 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.