Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

"Електрон"

Четвер, 10 вересня 2020, 15:13

Для Львова планують закупити 250 електробусів

"Електрон"

У місті підписали меморандум на закупівлю в "Електрону" 250 електробусів впродовж наступних трьох років.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 10 вересня, ЛКП "Львівелектротранс" та "Електрон" підписали меморандум на закупівлю 250 електробусів для Львова. Зокрема, впродовж наступних трьох років 200 електробусів закуплять приватні перевізники, а 50 – місто.

Як заявив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Андрій Білий, електробус в експлуатації у декілька разів дешевший, ніж автобус. Йдеться про 10 метрові електробуси з достатнім запасом ходу на цілий день роботи.

"Електрон" готовий для цього окремо розробити технічну документацію, і зробити дуже добру ціну на електробуси для львівських перевізників. Тому приватні перевізники готові купити 200 одиниць за декілька років, тобто оновити практично весь свій рухомий склад. Так само ми хочемо і у ЛКП "Львівелектротранс" закупити, для початку, 50 електробусів" – наголосив Андрій Білий.

Наразі Львівська міськрада пропрацьовує механізм компенсації відсотку за лізинг, щоб приватним перевізникам було легше придбати електробуси.  

Нагадаємо, на початку вересня Львівська міськрада підписала із ЄІБ та консорціумом "Спільне українсько-німецьке підприємство ТОВ "Електронтранс" і ТОВ "ЕлектронМаш" угоду на постачання 10 нових низькопідлогових багатосекційних трамваїв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.