На двох вулицях Львова встановлять комплекси автофіксації порушень ПДР

пʼятниця, 11 вересня 2020 р. о 12:03
На двох вулицях Львова встановлять комплекси автофіксації порушень ПДР
відеоспостереження

У рамках пілотного проекту на вул. Пасічній та вул. Городоцькій встановлять два комплекси автофіксації порушень ПДР.

Сьогодні, 11 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив істотні умови для укладення договору зберігання з правом використання комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху Вега Смарт Спід.

Комплекси автофіксації порушень ПДР встановлять поблизу вул. Пасічної, 49 та вул. Городоцької, 289, де фіксують велику кількість ДТП. Вартість цих двох камер становить 1 999 200 грн.

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, встановлення таких систем автофіксації є пілотним проектом.

"Ці об’єкти узгоджені з поліцією, там є велика концентрація ДТП. Крім того, є багато порушень правил дорожнього руху. Дане обладнання буде стояти 30 днів, після 30 днів ми будемо мати інформацію, яка кількість порушень є на цих ділянках, і крім цього, скільки могло би бути накладено штрафів, в якій сумі, і скільки штрафів могло б поступити в бюджет держави" – наголосила Ірина Маруняк.

Вона додала, що камери будуть стояти на опорах ЛКП "Львівелектротрас", а монтувати їх буде компанія ТзОВ "Клансістемс", яка й дає апаратуру.

Крім цього, за словами Маруняк, у Верховній Раді планують найближчим часом розглянути зміни до законодавства, згідно із якими 30% коштів від порушення ПДР будуть надходити у місцеві бюджети.

Додамо, у червні в МВС запустили мобільний додаток для перевірки штрафів за порушення ПДР, а у липні на дорогах Львівщини встановили нові радари для вимірювання швидкості TruCam.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024