Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Алла Нижник

pressclub.lviv.ua

Прес-реліз,   Субота, 12 вересня 2020, 13:59

ВО Батьківщина закликає розробити нові схеми трамвайних маршрутів у Львові – Алла Нижник

Алла Нижник

Влада Львова повинна ретельніше планували схеми маршрутів громадського транспорту замість того, щоб розробляти невиправдано дорогі проекти.

Влада Львова повинна ретельніше планували схеми маршрутів громадського транспорту, зокрема електротранспорту, замість того, щоб розробляти невиправдано дорогі проекти.

Про це заявила експерт Алла Нижник.

"Я знаю проекти, які давно відомі в коридорах влади, просто бери та зроби. Але чомусь не поспішають, лише перед виборами згадують про них. От, наприклад, нещодавно ми почули від міської влади, що слід братись за продовження маршруту трамваю №6. Цей трамвай багато років тому забрали від автостанції №2, перевантаживши вулицю Липинського.  І зараз дивуються, чому так сталося", – розповіла Алла Нижник.

На її думку, було б доцільним запровадити маршрут 6А, який би курсував до автостанції №2, і при ремонті вулиці Богдана Хмельницького можна було б його "закільцювати" в інший спосіб.

"Із урахуванням будівництва, яке є в цьому районі, це було би цікаве рішення. Але не з нашим щастям, тому що в мерії чомусь вирішили, що "шістка" поїде лише до лікарні. Хоча, на мою думку, було б значно корисніше, щоб вона поїхала і далі в район Щурата, де досить обмежена кількість транспорту. А це доволі великий мікрорайон", – додала Алла Нижник.

Вона також розповіла,що дивні метаморфози відбуваються з трамвайним маршрутом №4.

"Цей трамвай мав би повертати на вулицю Лінкольна. Але вже виданий дозвіл на будівництво житлового будинку на місці повороту. Тепер трамвай, мабуть уже остаточно, хочуть продовжити до вулиці Мазепи, і мова йде про те, що люди зі Сихова поїдуть до комплексу "Спартак". Який там буде пасажиропотік – це окреме питання», – зазначила експертка.

Крім цього, невизначеною залишається ситуація і з трамвайним маршрутом №3. 

"Вже давно йдеться про реконструкцію вулиці Вітовського, але там є грандіозний план з відновлення Пелчинського ставу на місці фонтану, а значить маршрут доведеться змінювати", – каже Алла Нижник.

При цьому вона вважає, що цей проект є невиправдано дорогим і до того ж уже неактуальним для міста 

"Я розумію, що у Львові хочуть відновити став. Але зважте на новостворену Львівську ОТГ – в нас у кожному селі по кілька ставів. І їхнє впорядкування є набагато дешевшим, аніж відновлення Пельчинського ставу", " наголосила Алла Нижник. 

Дорогою і неефективною експертка вважає ідею запуску трамваю по вулиці Коперника.

"Це проект з тієї ж "опери", що й попередній. Невже ми такі багаті, щоб це відновлювати,і який від цього буде ефект, адже вулиця Вітовського все одно буде реконструйована. Крім цього , це будуть нові корки, бо якщо ми ше пустимо по Коперника трамвай в обидва боки, то автомобілі там уже нормально їздити не зможуть", – зазначила Алла Нижник.       

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.