Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Янівський цвинтар

Середа, 16 вересня 2020, 15:27

У Львові оголосили архітектурний конкурс на зведення церемоніальної будівлі на Янівському цвинтарі

Янівський цвинтар

Львівська міськрада проведе Всеукраїнський архітектурний конкурс на проект церемоніальної будівлі на Янівському цвинтарі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради оголосило Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію церемоніальної будівлі із залом прощання на території Янівського цвинтаря у Львові.

Ділянка, на якій мають звести церемоніальну будівлю із залом прощання, знаходиться на території Янівського цвинтаря. Основними завданнями конкурсу є:

- створити об’єкт, що за рахунок гнучкості дизайну та планування, відповідатиме традиціям обрядів прощання різних релігій та конфесій;

- створити об’єкт, що матиме сучасний стриманий дизайн;

- розробити проект, що відповідатиме культовому характеру об’єкту та
враховуватиме специфіку середовища.

Призовий фонд конкурсу складає 180 000 грн. Премії за перші 3 призові місця становитимуть:

- перше місце – 90 000 грн;

- друге місце – 60 000 грн;

- третє місце – 30 000 грн.

Усі проекти, подані на конкурс, оцінюватимуть за такими критеріями: відповідність завданням та умовам конкурсу; відповідність нормативним вимогам; унікальність та виразність рішень та ідей; зрозумілість проектних рішень та можливість їхньої реалізації; інклюзивність, ергономіка та використання; бюджет виконання адекватний сучасним економічним реаліям.

Зазначимо, Янівський цвинтар заснований у 1883 році, станом на сьогодні його площа становить близько 38 га. З 1980-х років Янівський цвинтар закритий для поховань через брак вільного місця. Наразі поховання тут проводяться, як виняток, для членів родин, які мають власні гробівці або спеціальний дозвіл на поховання в могилах близьких родичів.

Нагадаємо, ще у квітні цього року виконком Львівської міськради вирішив провести конкурс на облаштування зали для прощань на Янівському кладовищі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.